ممنوعیت استفاده از سنگ گرانیت در بیمارستان ها
با توجه به ساخت و ساز های جدید روند ساختن ساختمانهای لوکس و مجلل در کشور سرعت گرفت و محیط های بیمارستانی هم برای اینکه از این غافله سالار تجمل گرایی سازندگی عفب نمانند ، اقدام به ساخت و تاسیس بیمارستان های چند صد تخت خوابی کرده ولی نکات و الگوبرداری
از ساختمان های اداری و تجاری و مسکونی را در بیمارستانها و محیط های آزمایشگاهی بدون مطالعه و تحقیق کپی برداری کرده ، غافل از اینکه اینگونه محیط ها دارای استانداردهای خاص خویش جهت استفاده از مصالح بکار رفته را نیاز داشته ، یکی از این مصالح بکار بردن سنگ های گرانیتی در نما وداخل تاسیسات است .
گرانیت از جمله سنگ های است که با عنایت به داشتن خواص مفید و مورد نظر مهندسان عمران و مقاطع کاران دارای صفات ویژه و منحصر به فرد بوده و این خصائص بعلت طی کردن یروسه خاص و پیچیده در زمان تشکیل این سنگ است .
با توجه به داشتن منابع سرشار این سنگ در کشور در اکثر محیط های بیمارستانی و آزمایشگاهی بدیل داشتن صفات خوب ذیل مورد استفاده در کف، سالن ها ، راهرو ها و سکوها مورد استفاده زیاد قرار می گیرد :
۱٫ مقاومت بالا
۲٫ سختی زیاد
۳٫ تنوع در رنگ
۴٫ زیبایی چشم نواز
۵٫ ازران بودن قیمت بدلیل داخلی بودن منابع
۶٫ داشتن ابعاد مختلف
۷٫ داشتن بازرا خوب داخلی
۸٫ قابل دسترس بودن
و خیلی صفات عامه پسند دیگر که اینگونه سنگ ها دارا می باشند .
اما نکته ظریف و قابل تامل داشتن خاصیت رادیو اکتیو این سنگ بوده که طبق تحقیقات اخیر با قرار گرفتن این سنگ در محیط های دارای تشعشع های x و گاما و میدانهای مغناطیسی قوی ، مواد شیمایی قوی ، این سنگ امواج رادیو اکتیو از خود ساتع نموده و بصورت پریودیک و بشکل منحنی های سینوسی در پریود زمانی خاص هر عنصر اشعه ساتع و باعث آلودگی های خاص و بیماری های سرطانی شده بنحوی که از سال های ۲۰۰۴ به بعد در کشورهای اروپایی و امریکا استفاده از این گونه سنگ ها در محیط های بیمارستانی و آزمایشگاهی منسوخ و ممنوع می باشد .
مسئله ای که در کشور ما با در حال سرعت بخشی بوده و کاربرد فراوانی پیدا نموده . پس یاد آوری این نکته که در محیط های بسته و دارای اشعه و مواد شیمیایی قوی از اینگونه سنگ ها به هیچ وجه نباید استفاده و در صورت لزوم تحقیقات لازم انجام پذیرد تا از ایجاد خسارات جبران ناپذیر این گونه مواد جلوگیری شود .
چرا که تشعشات رادیو اکتیو بسیار خطرناک و مضر بوده و بکرات آسیب های جدی این گونه تشعشات نامرئی گوشزد شده و خسارات جبران ناپذیری را برای نسل حاضر و نسل های بعدی بدنبال خواهد داشت.
نقل از نیویورک تایمز، تولید کنندگان اینگونه سنگها معتقدند که تشعشعات آنها خطرناک نخواهد بود.
بر اساس اعلام “آژانس محافظت محیط زیست”، “رادون” یکی از گازهای رادیواکتیو طبیعی عامل سرطان است که رنگ، مزه و بو ندارد و وجود آن در خانه یا محل کار میتواند خطری برای سلامتی باشد. “رادون” مهمترین عامل ابتلا به سرطان ریه در میان غیر سیگاریها و دومین عامل این سرطان در آمریکاست که سالانه جان ۲۰ هزار نفر را در این کشور میگیرد.
محبوبیت و تقاضا برای سازههای گرانیتی در دهه گذشته با ارائه و تولید انواع مختلف آن افزایش یافته است.
این آژانس اعلام کرده که سنگهای گرانیتی باعث ایجاد میزانی بیش از حد معمول این گاز در هوا می شوند که با توجه به وجود ۴ پیکوکوری از این گاز در هوای اینگونه مکانها، خطر آن مانند خطر دود کردن یک پاکت سیگار در روز است.
در حال حاضر در اکثریت کشور های توسعه یافته از سرامیک های ساخته شده از خاک رس و لعاب های سرامیکی استاندارد و عاری از هر گونه آلودگی استفاده می شود که بمراتب مقاومت بالاتری در برابر ضربه و تشعشعات خاص و مقاوم در برابر شوک های فیزیکی و شیمیایی دارند . و از نظراستاندارد های زیست محیطی هیچگونه عارضه ای را هم برای کارکنان آن محیط ها ندارند.